Summa sidvisningar

torsdag 28 november 2013

Vad är det som händer?


Idag så var det något spännande att titta på när vi var ute på gården. Barnen på Ängen var ute och fick första plats medans barnen på grodan fick stå inne och titta. Men vad är det vi tittar på?


Jo, det kom en bärgningsbil och skulle hämta en bil. Det var roligt att se.


När bärgningsbilen hade kört iväg med bilen så kom bokbussen. Idag var det Filip, Idun, Alwa och Elisia som fick följa med Marie till bussen. För några av barnen så var det första gången så det blev lite tveksamheter vid dörren när det skulle gå in. Men fyra lyckliga barn kom ut med massa nya låneböcker.



Självklart så måste alla böckerna läsas när vi kom in.


Efter samlingen idag så blev det olika aktiviteter i olika grupper. Några fortsatte med att måla sina stjärnor och dekorera dem, ljusbortdet kom fram och frilek. 





Anna-Belle upptäckte att hon kunde titta genom den blåa plastbiten. Hon visade Elisia hennes upptäckt och hon tog efter direkt. Det slutade med att det blev en varsin telefon. Det är roligt att se när det lär av varandra.





Medans vi väntade på att lunchen skulle serveras så lyssnade vi på en saga via iPaden med Joel.


  1. Utforskande, nyfikenhet och lust att lära ska utgöra grunden för förskolans verksamhet. Den ska utgå ifrån barnens erfarenheter, intressen, behov och åsikter. Flödet av barnens tankar och idéer ska tas till vara för att skapa mångfald i lärandet. 

    1. Förskolan ska sträva efter att varje barn

      • utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära,

      • utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga,

      • utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler, 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar