Summa sidvisningar

måndag 11 november 2013

Babblarna!!!!

Idag kom Bobbos väska tillbaka som har varit på förskolan i Broaryd i en vecka. Det är lätt att samla barnen när det är dags för babblarna. Idag läste vi boken tillsammans och alla fick vara delaktiga genom att få en figur var och hitta rätt sak till rätt figur. 



Förskolan ska erbjuda barnen en trygg miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska omvärlden. I förskolan ska barnen möta vuxna som ser varje barns möjligheter och som engagerar sig i samspelet med både det enskilda barnet och barngruppen. 

Leken är viktig för barns utveckling och lärande. Ett medvetet bruk av leken för att främja varje barns utveckling och lärande ska prägla verksamheten i förskolan. I lekens och det lustfyllda lärandets olika former stimuleras fantasi, inlevelse, kommunikation och förmåga till symboliskt tänkande samt förmåga att samarbeta och lösa problem. Barnet kan i den skapande och gestaltande leken få möjligheter att uttrycka och bearbeta upplevelser, känslor och erfarenheter.

Lpfö 98/10 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar