Summa sidvisningar

måndag 3 februari 2014

V. Måndag

Vi började dagen som vanligt med frukost. Efter frukosten och tandborstningen så gick vi ut. Idag var det inte lika kallt som förra veckan. Vår lilla gård var hal på morgonen så det blev mycket balansövningar.





Under samlingen blev det lite tema inslag. Barnen är gillar Knacka på temat mycket är det märks för de är så engagerade när vi har samling.


I samlingen sätter vi upp barnens namn på tavlan. Vi pedagoger läser upp namnet och barnen får tillsammans kolla om kompisen är där eller om kompisen är ledig.


Fråga gärna era barn vilken sång vi sjunger här när alla ligger ner.


Hästen Maja hade ett foto med sig son visade vem som skulle få ta med tema väskan hem.

Det blev Ebbot!!!!


Lärandet ska baseras såväl på samspelet mellan vuxna och barn som på att barnen lär av varandra. Barngruppen ska ses som en viktig och aktiv del i utveckling och lärande. Förskolan ska ge barnen stöd i att utveckla en positiv uppfattning om sig själva som lärande och skapande individer. De ska få hjälp att känna tilltro till sin egen förmåga att tänka själva, handla, röra sig och lära sig dvs. bilda sig utifrån olika aspekter såsom intellektuella, språkliga, etiska, praktiska, sinnliga och estetiska. 

Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling. Förskolan ska lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling och upp muntra och ta till vara barnets nyfikenhet och intresse för den skriftspråkliga världen.  













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar