Summa sidvisningar

måndag 14 oktober 2013

Information till föräldrarna!

Hej

Ert barn kommer någon/några  gånger under hösten få en hem liten påse med en figur inuti. (Efter två dagar hemma behöver påsen komma tillbaka till förskolan)
Vi vill att ni tillsammans med ert barn och figuren i påsen ska hitta någonting i den färgen vi arbetar med just då. Till exempel om figuren är blå, ska ni ta med en blå sak hemifrån.
Barnen kommer få visa upp för sina kompisar vad de har med sig och sedan sätter vi upp alla sakerna på en hylla för gemensam reflektion. Det är alltså bra om barnen tar med mig sig något som kan stanna kvar på förskolan ett tag.
Syftet med uppgiften är att barnen ska få inflytande och bli delaktiga i temat genom att ta med en sak hemifrån som de får vara med och välja själva.



I läroplanen för förskolan 98/10 står det:
I förskolan läggs grunden för att barnen ska förstå vad demokrati är. Barnens sociala utveckling förutsätter att de alltefter förmåga får ta ansvar för sina egna handlingar  och för miljön i förskolan. De behov och intressen som barnen  själva på olika sätt  ger  uttryck för bör ligga till grund för utformningen av  miljön och planeringen  av  verksamheten

Förskolan skall sträva efter att varje barn:

-utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation,
-utvecklar sin förmåga att ta ansvar för sina egna handlingar och för  förskolans  miljö, och 
-utvecklar sin förmåga att förstå och att handla efter demokratiska principer genom att få delta i olika former av samarbete och beslutsfattande




/ÄNGENS PERSONAL




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar